Plakjes rode peper kunnen helpen om gewicht te verliezen

Plakjes rode peper kunnen helpen om gewicht te verliezen

Rode peper kan bovendien ingezet worden in de strijd tegen kanker

Het zal sommigen waarschijnlijk verbazen dat rode pepers een soort wondermiddel zijn, iets wat nochtans duidelijk werd aangetoond door een Nederlandse studie. Plakjes rode peper kunnen namelijk helpen om gewicht te verliezen, een verband dat wat deze groente betreft waarschijnlijk niet snel zal gelegd worden.

Het consumeren van een gram rode pepers, een hoeveelheid die ongeveer overeenstemt met een halve theelepel, ongeveer een half uur voor de maaltijd de inname van calorieën met een bepaald percentage reduceert. De Nederlanders kwamen tot de conclusie dat het om ongeveer 16% ging.  

Rode peper kan bovendien ingezet worden in de strijd tegen kanker, zo bleek eveneens uit het onderzoek. Dat heeft dan weer te maken met de aanwezigheid van capsaicine, het actieve ingrediënt van rode pepers, kan helpen om de kankercellen te elimineren.

Sommige voedingsproducten bevatten totaal onverwacht stoffen die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Het betreft vaak gewone producten die bij wijze van spreken elke dag in ons menu opduiken, maar waarvan niemand had verwacht dat ze zo’n krachtige uitwerking zouden hebben.

 

Erg ver hoeven we het meestal niet te zoeken, veel van die voedingsproducten liggen bijna dagelijks op ons bord, maar we beseffen er vaak niet de krachtige werking van. Een gewaarschuwd mens is er echter vaak twee of zelfs meer waard. Een extra portie van deze voedingsstoffen kan onze algemene gezondheidstoestand alleen maar in positieve zin beïnvloeden.

Syndicatie