Antioxidanten zijn belangrijke hulpmiddelen in de strijd tegen darmkanker

Antioxidanten zijn belangrijke hulpmiddelen in de strijd tegen darmkanker

 Omelet met paddestoelen kan kanker helpen afweren

Een supermaaltijd van spinazie met paddestoelen in een omelet is een gedroomde kankerbestrijder. Over het nut voor de gezondheid wat betreft het eten van spinazie, hoeven we u waarschijnlijk niet meer van te overtuigen. Ook eieren gelden als veel gezonder als vroeger algemeen werd aangenomen. De medische wetenschap adviseert iedereen om regelmatig eieren te eten.

Maar dat paddestoelen eveneens erg gezond zijn, is veel minder geweten. Antioxidanten zijn belangrijke hulpmiddelen in de strijd tegen darmkanker en in paddestoelen zit een belangrijke oxidant in de vorm van ergothioneine. Deze stof kan worden ingezt in de strijd tegen darmkanker. Momenteel lopen er meerdere studies die de werking van ergothioneine verder onderzoeken, zeker wat het effect op darmkanker betreft.

Eén van de meest gevreesde kankers is inderdaad nog steeds darmkanker. Statistieken wijzen uit dat de kansen dat iemand in de loop van zijn leven darmkanker krijgt relatief groot is. Naargelang van de bron zou er sprake zijn van 3 tot 7% van de bevolking die met darmkanker wordt geconfronteerd. Wie in zijn familie mensen kent die darmkanker hebben gehad, heeft op zijn of haar beurt meer kans om zelf darmkanker te ontwikkelen.

Bij darmkanker draait het om poliepen die zich de darmen vormen. In veel gevallen zijn die poliepen goedaardig, maar goedaardige poliepen kunnen zich tot kwaadaardige poliepen ontwikkelen. Zeker wie in de risicogroep zit, laat zich dus beter regelmatig testen op darmkanker. Een symptoom van darmkanker kan het opduiken van bloed in de stoelgang zijn, waakzaamheid blijft dus geboden.

 

Syndicatie