Cornflakes van volle granen kunnen mogelijk borstkanker helpen voorkomen

Cornflakes van volle granen kunnen mogelijk borstkanker helpen voorkomen

Vrouwen krijgen van de medische wetenschap het advies om minstens 30 gram volle granen per dag te eten

Over kanker in het algemeen en borstkanker in het bijzonder is het laatste nog niet geweten. De medische wetenschap heeft inmiddels achterhaald dat er niet zoiets bestaat als een algemene vorm van borstkanker, bijna elke borstkanker vertoont zijn eigen karakteristieken. Naar de oorzaken van borstkanker hebben we nog steeds het gissen, maar een aangepaste voeding zou naar verluidt de kansen op het ontwikkelen van de ziekte doen afnemen.

Cornflakes van volle granen kunnen borstkanker mogelijk helpen voorkomen, zo wijst wetenschappelijk onderzoek uit. Om deze stelling te staven is verder studiewerk vereist, maar inmiddels kan het toch geen kwaad om het dieet enigszins aan te passen. Vrouwen krijgen van de medische wetenschap het advies om minstens 30 gram volle granen per dag te eten. Dat kan in de vorm van cornflakes met blauwbessen, waardoor het effect van de vezels in de granen nog eens wordt versterkt.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie