Eten van varkensvlees kan prostaatkanker helpen voorkomen

Eten van varkensvlees kan prostaatkanker helpen voorkomen

Het geheim van varkensvlees is heel eenvoudig: het bevat selenium

Varkensvlees kan prostaatkanker helpen voorkomen, iets wat de meeste mensen onwaarschijnlijk in de oren zal klinken. Het geheim van varkensvlees is nochtans heel eenvoudig: het bevat selenium, een stof die wordt gelinkt aan de strijd tegen prostaatkanker.

De hoeveelheid selenium in varkensvlees is vijfmaal zo groot als die in kalfsvlees en tweemaal zo groot als die in kip. Onderzoekers van de Purdue University kwamen bovendien tot de conclusie dat het regelmatig eten van varkensvlees hielp om de spieren te behouden bij het afvallen.

Sommige voedingsproducten bevatten totaal onverwacht stoffen die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Het betreft vaak gewone producten die bij wijze van spreken elke dag in ons menu opduiken, maar waarvan niemand had verwacht dat ze zo’n krachtige uitwerking zouden hebben.

Erg ver hoeven we het meestal niet te zoeken, veel van die voedingsproducten liggen bijna dagelijks op ons bord, maar we beseffen er vaak niet de krachtige werking van. Een gewaarschuwd mens is er echter vaak twee of zelfs meer waard. Een extra portie van deze voedingsstoffen kan onze algemene gezondheidstoestand alleen maar in positieve zin beïnvloeden.

Syndicatie