Blauwbessen zijn krachtige kankerbestrijders

Blauwbessen zijn krachtige kankerbestrijders

Blauwbessen zijn rijk aan een stof genaamd pterostilbene

Blauwbessen zijn krachtige kankerbestrijders, daar is de medische wetenschap het unaniem over eens. Blauwbessen zijn namelijk rijk aan een stof genaamd pterostilbene die zeer actief is in de strijd tegen kanker en dan meer bepaald  in de strijd tegen darmkanker. Die pterostilbene beschikt namelijk over de nuttige eigenschappen om poliepen in de darmen te vernietigen. Wanneer die darmen hun gang mogen gaan, kunnen ze tot kanker leiden.

Onderzoekers aan de Rutgers University zijn momenteel volop bezig om de link tussen blauwbessen en het voorkomen van darmkanker te onderzoeken. Het advies luidt voorlopig om anderhalf kopje van die blauwbessen te nuttigen, bijvoorbeeld bij het ontbijt in combinatie met ontbijtgranen. Blauwbessen zijn echter lekker genoeg om ook als toetje na de maaltijd genuttigd te worden. Ook in een smoothie verwerkt, kunnen ze uitermate smakelijk en gezond zijn.

Naarmate de wetenschap steeds meer vooruitgang boekt, wordt steeds duidelijker dat kanker als ziektebeeld veel ingewikkelder is dan algemeen wordt aangenomen. De bewijzen worden steeds sterker dat elke vorm van kanker anders is en zodoende ook telkens op een andere manier moet aangepakt worden. Maar voorlopig levert de medische wetenschap nog een achterhoedegevecht, in zoverre dat we kanker alleen maar bestrijden.

De volgende stap moet echter de preventie van kanker zijn. Kanker helemaal voorkomen, is uiteraard uitgesloten. Mits het in acht houden van een aantal maatregelen kunnen de kankergevallen drastisch gereduceerd worden. Over een periode van 16 jaar zou het mogelijk zijn om de gevallen van kanker te halveren. De zaken die u daarvoor moet doen of laten, zijn helemaal niet zo zwaar om te doen of laten.

Syndicatie