Medicijn voor kanker bij honden

Medicijn voor kanker bij honden

Huisdieren zijn bij hun baasjes erg geliefd en het is dan ook vaak een drama als de geliefde hond of kat ziek wordt. De eigenaar is maar al te graag bereid om zijn huisdier een goede gezondheid te garanderen.
 
In de Verenigde Staten heeft de FDA het eerste medicijn goedgekeurd dat kanker bij honden kan bestrijden. Het betreft Palladia van Pfizer, dat is ontwikkeld voor de bestrijding van geavanceerde mast cellen (mastocytes). Deze vorm van kanker komt veel voor bij honden.
 
In een studie bij 150 honden kon via een behandeling met Palladia in 43% van de gevallen het gezwel verkleind of zelfs verwijderd worden. Dat gebeurde slechts in 8% van de gevallen dat de hond een placebo ontving.
 
In de studie werd niet onderzocht of de behandeling ook het leven van de honden verlengde. Neveneffecten bij toediening van het medicijn waren braken en diaree. Een prijs voor Palladia is nog niet bekend, maar dierenliefhebbers hopen dat Palladia minder duur zal zijn dan Sutent.
 
Sutent is een andere kankerbestrijder (voor mensen in dit geval) dat meegekomen is van de overname van Pharmacia door Pfizer. Sutent is erg duur, bijna 5000 dollar voor 28 pillen van 25 milligram elk.

 

Syndicatie