Loop zes keer minder kans op huidkanker door regelmatig wortelen te eten

Loop zes keer minder kans op huidkanker door regelmatig wortelen te eten

Cartonoïden die in wortelen aanwezig zijn verminderen risico’s op kanker

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Loop zes keer minder kans op huidkanker door regelmatig wortelen te eten, zo luidt de titel van een recent verschenen wetenschappelijk rapport. Bij het National Cancer Institute vonden de researchers de bewijzen dat wortelen inderdaad een positief effect op de huid hebben en de risico’s op huidkanker aanzienlijk verminderen. Eigenlijk is het heel eenvoudig: wie veel wortelen eet, loopt aanzienlijk minder kans om huidkanker te krijgen.

De cartonoïden die in wortelen aanwezig zijn verminderen namelijk de risico’s op kanker. Cartonoïden zijn natuurlijke pigmenten die in wortelen voorkomen. Wie geen wortelen eet, loopt zes keer meer kans op huidkanker, zo draaien we de redenering om. Of dat inderdaad zo is, moet nog worden afgewacht. Aan het gegeven dat wortelen gezond zijn, hoort u ons echter niet twijfelen.

Syndicatie