Betere resultaten chemotherapie met Treanda bij behandeling lymfeklierkanker

Betere resultaten chemotherapie met Treanda bij behandeling lymfeklierkanker

Cephalon kan geneesmiddel als first-line behandeling erkend krijgen

Er kunnen betere resultaten bij chemotherapie worden bekomen wanneer Treanda van Cephalon gebruikt wordt bij de behandeling van lymfeklierkanker in combinatie met Rituxan van Roche, in plaats van de huidige standaardchemotherapie. Door een behandeling met Treanda zou de vooruitgang van de ziekte sneller afgeremd worden dan bij andere geneesmiddelen.

Cephalon kan nu het geneesmiddel als first-line behandeling erkend krijgen. Treanda zou de lymfeklierkanker 20 maanden langer afremmen dan een cocktail van vier oudere geneesmiddelen. De resultaten van het onderzoek, dat werd uitgevoerd bij patiënten met verschillende vormen van lymfeklierkanker, werden voorgesteld op de
American Society of Hematology meeting in New Orleans.

Treanda heeft momenteel al de goedkeuring voor de behandeling van B-cell non-Hodgkin lymfeklierkanker die niet goed reageerden op andere therapievormen en voor de behandeling van bepaalde vormen van leukemie. Cephalon realiseert een omzet van 75 miljoen dollar per jaar, maar die omzet kan gevoelig gaan stijgen wanneer uitbreiding van de toepassingen van Treanda wordt goedgekeurd.

Volgens kenners van de medische sector kan Treanda bij de behandeling van lymfeklierkanker een betere respons uitlokken, de overlevingsmogelijkheden verbeteren en dat terwijl het medicijn veel minder giftig is dan andere kankerbestrijders. Het is niet uitgesloten dat de introductie van het geneesmiddel voor een breder toepassingsgebied de strijd tegen lymfeklierkanker in een hogere versnelling kan brengen.

Rituxan van Roche wordt meestal toegevoegd aan de zogenoemde CHOP cocktail (die vier medicijnen bevat) om de overlevingskansen van de patiënten te bevorderen. Het geneesmiddel wordt meegecommercialiseerd door Biogen Idec.

De research rond Treanda werd gedaan door een Duits onderzoeksteam, dat volledig afhankelijk van Cephalon werkte. Het bedrijf verzamelt nu de informatie die nodig is om aan de U.S. Food & Drug Administration toestemming te vragen voor de extra toepassingen voor het gebruik van Treanda. De studie gebeurde bij meer dan 500 patiënten, waarbij de conclusie was dat het geneesmiddel de groei van kankercellen met 55 maanden kon uitstellen waar dat bij andere medicijnen maar 35 maanden was.

Syndicatie