Het drinken van groene thee is een goede voorzorgsmaatregel tegen darmkanker

Het drinken van groene thee is een goede voorzorgsmaatregel tegen darmkanker

Eén kop thee per dag kan de risico’s op darmkanker halveren

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Het drinken van groene thee is een goede voorzorgsmaatregel tegen darmkanker. Dat thee drinken gezond is, wordt door de medische wetenschap al langer erkend. Recent verscheen er een studie gepubliceerd door onderzoekers van de University of Oregon State, waarin dit nogmaals werd bevestigd. Deze kwamen tot de vaststelling dat bepaalde stoffen in thee de groei van kankercellen afremmen.

Het betreft meer bepaald een categorie van antioxidanten die onder de noemer van catechines samengevat worden. Het drinken van één kop thee per dag zou de risico’s op darmkanker ongeveer halveren. Het zijn namelijk deze catechines die de groei van kankercellen afremmen.

Syndicatie