Regelmatige ejaculaties kunnen risico’s op prostaatkanker doen afnemen

Regelmatige ejaculaties kunnen risico’s op prostaatkanker doen afnemen

Sex is veel gezonder dan we op het eerste gezicht zouden vermoeden

In het Bulletin of Experimental Biology and Medicine verscheen onlangs een interessante studie, waaruit bleek dat de endorfine die bij sex wordt gemaakt een pijnstillend gevoel kan opwekken. De onderzoekers lieten 48 vrijwilligers oxytocine inademen, de stof die de aanmaak van endorfine stimuleert. Vervolgens werd het pijngevoelen gemeten bij de proefpersonen en de resultaten waren spraakmakend. Het pijngevoelen bleek met meer dan de helft te zijn gedaald.

Maar er is meer. Sex kan bij mannen niet alleen de pijn onderdrukken, maar ook een gevreesde ziekte helpen voorkomen. Regelmatige ejaculaties kunnen namelijk de risico’s op prostaatkanker doen afnemen. Dat geldt volgens een Australisch rapport op de eerste plaats voor mannen in hun 20’er jaren. De resultaten van het onderzoek verschenen in het British Journal of Urology International.

Sex is veel gezonder dan we op het eerste gezicht zouden vermoeden, maar wonderen moeten er anderzijds ook weer niet van worden verwacht. Het Australische team kwam tot de conclusie dat er na de 20’er jaren geen bank meer was tussen het aantal ejaculaties en de frequentie waarmee prostaatkanker opduikt.