Wat mag ik niet doen wanneer ik een borstvergroting achter de rug heb?

Wat mag ik niet doen wanneer ik een borstvergroting achter de rug heb?

Vermijd in eerste instantie grote inspanningen

Wie pas een borstvergroting achter de rug heeft, zal het een tijdje kalmer aan moeten doen. Dat is niet meer dan logisch ook, want hetzelfde geldt na andere chirurgische ingrepen. Een vrouw die een dergelijke ingreep onderging, is anderzijds ook geen kruidje-roer-me-niet. Ze zal met andere woorden haar gewone dagdagelijkse bezigheden kunnen verrichten.

Maar luisteren we even welke adviezen Mediconsult geeft in verband met de periode volgend vlak na een borstvergroting. Om de borstspier de nodige rust te gunnen en de kans op verschuiving van en irritatie rondom de prothese te minimaliseren, adviseren de specialisten van Mediconsult het gedurende zes weken na de operatie inderdaad rustig aan te doen.

Dat advies behelst onder andere niet zwaar te tillen, geen sporten zoals tennis, zwemmen, aerobics, bodybuilding etc. te beoefenen, niet op de buik te slapen, dag en nacht een stevige elastische (sport-)BH te dragen enzovoort. Mits deze voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen, zou de patiënt in normale omstandigheden weinig hinder van de operatie moeten ondervinden.

Syndicatie