21 of meer ejaculaties per maand kunnen risico’s op prostaatkanker terugdringen

21 of meer ejaculaties per maand kunnen risico’s op prostaatkanker terugdringen

Ook oudere mannen kunnen zich tot op een bepaalde hoogte beschermen tegen prostaatkanker door regelmatig klaar te komen

Rondom de band tussen het hebben van sex – in welke vorm dan ook – en het voorkomen van prostaatkanker bestaan er heel wat misverstanden. De meeste onderzoekers kwamen tot de conclusie dat alleen jonge mannen – meer bepaald in de 20’er jaren – voordeel hebben met regelmatige ejaculaties. Waarom dat zo is, is allesbehalve duidelijk.

21 of meer ejaculaties per maand kunnen risico’s op prostaatkanker terugdringen, zo lazen we in een rapport verschenen in het Journal of the American Medical Association. In geval van jongeren zou er echter al vanaf 5 ejaculaties per maand sprake zijn van een positief effect. Maar in hetzelfde blad verscheen ook een artikel waarin werd gesuggereerd dat er ook een positief effect zou zijn nadat de leeftijd van 30 jaar werd bereikt.

Ook oudere mannen kunnen zich dus mogelijk tot op een bepaalde hoogte beschermen tegen prostaatkanker door regelmatig klaar te komen. Het zou wel moeten gaan om regelmatige ejaculaties, minstens 20 per maand, want wie maar 4 tot 7 per maand klaarkomt, zou de risico’s op prostaatkanker niet noemenswaardig zien afnemen.