GBM als meest agressieve en kwaadaardige vorm van hersenkanker

GBM als meest agressieve en kwaadaardige vorm van hersenkanker 

Oncomethylome over GBM hersenkanker
GBM is de meest agressieve en kwaadaardige vorm van glioom, een type primaire hersenkanker. De jaarlijkse incidentie van GBM is 4 tot 5 gevallen per 100.000 personen, met 25.000 tot 28.000 nieuwe diagnoses per jaar in Noord-Amerika en Europa.
Over de MGMT-test van OncoMethylome Sciences

Het gebruik van de MGMT-test van OncoMethylome is gebaseerd op onderzoeken waaruit is gebleken dat methylatie (inactivatie) van de promotorregio van het MGMT-gen kan bijdragen tot het identificeren van hersentumoren die een grotere waarschijnlijkheid vertonen om te reageren op standaard chemotherapeutische middelen.
 

Na de behandeling vertoonden GBM-patiënten met tumoren waarbij methylatie van de promotorregio van het MGMT-gen werd vastgesteld, een betere globale overleving in vergelijking met patiënten met niet-gemethyleerd of normaal werkend MGMT. De MGMT-test werd gebruikt in een retrospectieve analyse van een subgroep van GBM-patiënten in een studie gepubliceerd in ‘the New England Journal of Medicine’ in maart 2005 (N Engl J Med 2005; 532; 997-1003).
 
De toekomstige bevestiging van de voorspellende waarde van MGMT-promotormethylatie voor de behandeling met radiotherapie en temozolomide loopt momenteel in het kader van een grote gerandomiseerde internationale fase III-studie (RTOG 0525-EORTC26052-22053).
 
Over de ‘Radiation Therapy Oncology Group (RTOG)’
De RTOG bevindt zich in het ‘American College of Radiology (ACR) Clinical Research Center’ in Philadelphia, PA. De RTOG is een multi-institutioneel internationaal klinisch samenwerkingsverband dat voornamelijk gefinancierd wordt door de subsidies CA21661 en CA37422 van het ‘National Cancer Institute’. De RTOG heeft al 40 jaar ervaring in het uitvoeren van klinische studies en bestaat uit meer dan 300 van de belangrijkste onderzoeksinstellingen in de VS, Canada en internationaal.
 
De groep doet momenteel 40 onderzoeken over alleen bestralingstherapie of samen met een operatieve ingreep en/of chemotherapeutische middelen, of die de levenskwaliteit bestuderen en de effecten daarvan op kankerpatiënten. Meer informatie over de groep is beschikbaar op www.rtog.org.
 

 

Syndicatie