Wortelen zouden onze huid extra bescherming tegen huidkanker kunnen bieden

Wortelen zouden onze huid extra bescherming tegen huidkanker kunnen bieden

Wortelen zijn dus niet alleen goed voor de ogen

Een oud grapje wil dat wortelen goed zijn voor de ogen, waarbij steevast wordt verwezen naar het feit dat konijnen zelden of nooit een bril dragen. Alle gekheid op een stukje, wortelen vormen wel degelijk een gezond onderdeel van ons assortiment aan voedingsstoffen. Meer zelfs, misschien weten we nog altijd te weinig over de heilzame werking die het gevolg is van de regelmatige consumptie van wortelen.

Het klinkt misschien weinig geloofwaardig in de oren, maar wortelen zouden onze huid extra bescherming tegen huidkanker kunnen bieden. Wortelen zijn dus niet alleen goed voor de ogen, maar op basis van de bevindingen van het Amerikaans National Cancer Institute helpen ze ook huidkanker voorkomen. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van carotenoïden, waarbij mensen die het meest van deze carotenoïden zes keer minder kans zouden lopen op het ontwikkelen van huidkanker. Alles de moeite waard om eens vaker wortelen op het menu te zetten, want het staat als een paal boven water dat ze gezond zijn.  

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

 

Syndicatie