Groene thee kan een rol spelen bij het voorkomen van huidkanker

Groene thee kan een rol spelen bij het voorkomen van huidkanker

2 tot 6 koppen groene thee per dag kunnen huidkanker helpen voorkomen

Groene thee kan een rol spelen bij het voorkomen van huidkanker. De drank bevat namelijk catechine, een antioxidant waarvan zwart op wit is aangetoond dat het onstekingen kan helpen voorkomen maar ook nuttig is in de strijd tegen kanker. Rond de medische werking van groene thee zijn in de afgelopen jaren heel wat wetenschappelijke studies verschenen, die vrijwel allemaal een positief resultaat opleverden.

2 tot 6 koppen groene thee per dag kunnen huidkanker helpen voorkomen, maar kan ook de schade opgelopen als gevolg van een te lange blootstelling aan de zon helpen oplossen. Catechine kan namelijk de veranderingen in de huid aangericht door de zon neutraliseren. Belangrijk is echter om de thee warm te drinken, want de werking van de catechines verzwakt als de drank afgekoeld is.

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

Syndicatie