Veel bewegen kan kanker helpen voorkomen

Veel bewegen kan kanker helpen voorkomen

Zittend bestaan is niet alleen slecht voor het hart, het kan ook kanker veroorzaken

Een nieuwe studie afkomstig door het American Institute for Cancer Research heeft in de medische wereld heel wat opzien gebaard. Volgens dit instituut zijn namelijk jaarlijks tienduizenden gevallen van kanker in de Verenigde Staten terug te brengen tot een slechte levensstijl. Meer bepaald een zittend bestaan zou een belangrijke factor zijn bij het voorkomen van kanker, iets waar vroeger niet of nauwelijks rekening mee werd gehouden.

Veel bewegen kan kanker helpen voorkomen, zo stelt het American Institute for Cancer Research. Een zittend bestaan is niet alleen slecht voor het hart, het kan ook kanker veroorzaken. Maar natuurlijk is bewegen alleen niet voldoende om kanker te voorkomen. Een goed advies afkomstig van het American Institute for Cancer Research is om de smartphone te helpen herinneren om elk uur één of twee minuten recht te staan.

Naarmate de wetenschap steeds meer vooruitgang boekt, wordt steeds duidelijker dat kanker als ziektebeeld veel ingewikkelder is dan algemeen wordt aangenomen. De bewijzen worden steeds sterker dat elke vorm van kanker anders is en zodoende ook telkens op een andere manier moet aangepakt worden. Maar voorlopig levert de medische wetenschap nog een achterhoedegevecht, in zoverre dat we kanker alleen maar bestrijden.

De volgende stap moet echter de preventie van kanker zijn. Kanker helemaal voorkomen, is uiteraard uitgesloten. Mits het in acht houden van een aantal maatregelen kunnen de kankergevallen drastisch gereduceerd worden. Over een periode van 16 jaar zou het mogelijk zijn om de gevallen van kanker te halveren. De zaken die u daarvoor moet doen of laten, zijn helemaal niet zo zwaar om te doen of laten.

Syndicatie