Drink meer groene en/of witte thee en houd darmkanker op afstand

Drink meer groene en/of witte thee en houd darmkanker op afstand

Eén kop thee per dag vermindert het risico op darmkanker met de helft

Drink meer thee en houd darmkanker op afstand, zo luidt het advies van de medische wetenschap. Onderzoek aan de University of Oregon State heeft namelijk aangetoond dat bepaalde bestanddelen die zowel in groene als in witte thee aangetroffen worden de risico’s op darmkanker doen afnemen. Dat zou zelfs in veel sterkere mate gebeuren dan algemeen wordt aangenomen.

Eén kop thee per dag vermindert het risico op darmkanker met de helft. Het onderzoek wijtte het heilzame effect in thee aan antixodidanten, meer bepaald catechines. Deze catechines zouden de groei van kankercellen afremmen en zodoende de ziekte een halt toeroepen. Momenteel wordt er nog meer onderzoek gevoerd over het verband tussen het drinken van thee en het voorkomen van darmkanker.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie