Waar moet rekening mee gehouden worden in geval van een borstvergroting?

Waar moet rekening mee gehouden worden in geval van een borstvergroting?

Infectie na een borstvergroting komt zelden voor

De natte droom van veel vrouwen blijft grotere borsten. Uiteindelijk betreft het een oude droom, want de Griekse mythologie gaf toe dat de charmes van een vrouw op de eerste plaats te maken hebben met haar ronde vormen. Waarbij natuurlijk een speciale plaat is weggelegd voor haar borsten. Veel vrouwen dromen van grote borsten, waarbij vaak de stap wordt gezet tot aanvraag van een borstvergroting.

Er zijn echter diverse factoren waar men rekening mee moet houden bij de bepaling van de positie van de prothese. Van belang hierbij is de grootte van de prothese, de mogelijkheid van kapselvorming, een eventuele lichte mate van verslapping van de borst, de hoeveelheid eigen klierweefsel en de locatie van de incisie. Er zijn geen vaste regels op te noemen waardoor de patiënt kan bepalen of in haar situatie plaatsing vóór de spier, achter de spier of dual plane te prevaleren is.

Globaal kan men echter als richtlijn nemen dat als er bijzonder weinig borst- vet- of klierweefsel aanwezig is, in combinatie met een uitgangssituatie van zeer kleine borsten, plaatsing (gedeeltelijk) onder de pectoralis spier een fraaier resultaat zal geven. Bij vrouwen die een vrij grote cupmaat wensen, een lichte mate van verslapping in de borsten hebben en bij vrouwen die graag sport beoefenen, is plaatsing boven de pectoralis spier over het algemeen de juiste oplossing.

Een infectie na een borstvergroting komt zelden voor maar als het wel gebeurt kan dit vervelende complicaties met zich meebrengen. Infectie treedt meestal binnen één tot twee maanden na de operatie op. Complicaties, zoals microbacteriële infecties, kunnen zich zelfs na één jaar of meer voordoen. Om een infectie te voorkomen geeft MediConsult tijdens de operatie via het infuus een antibioticum. De kans op een infectie is dan tot het minimum gereduceerd. Het ontstaan van een infectie komt vaker voor na een bloeding of na het ontwikkelen van hematoom. Een infectie treedt meestal maar in één van de borsten op.

 

Syndicatie