Magnesium uit vlaszaad kan kanker helpen bestrijden

Magnesium uit vlaszaad kan kanker helpen bestrijden

 Vlaszaad is bovedien rijk aan vitamine B1 dat het geheugen versterkt

 In geval van vlas denkt iedereen aan vlas dat ligt te roten langs de Leie of aan andere rivieren. Vlas wordt op de eerste plaats gebruikt in de textielsector, maar vaak wordt over het hoofd gezien dat vlaszaad ook een gezond én ecologisch verantwoord onderdeel van ons dieet kan vormen. Op de eerste plaats is vlaszaad rijk aan vezels die een onmisbaar bestanddeel van ons dagelijks voedsel vormen.

aar de goede eigenschappen van vlas reiken nog veel verder. Magnesium uit vlaszaad kan kanker helpen bestrijden, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek dat aan verschillende Amerikaanse universiteiten werd uitgevoerd. Vlaszaad is bovedien rijk aan vitamine B1 dat het geheugen versterkt. Het telen van vlas is ecologisch verantwoord, er is geen irrigatie, gebruik van pesticiden of meststoffen voor nodig.

Gezond eten heeft op grote schaal ingang gevonden, steeds meer consumenten zijn aandacht gaan besteden aan hun voedingsgewoonten. Dat is trouwens één van de redenen waarom we met z’n allen steeds langer leven. Algemeen wordt verwacht dat onze levensduur nog kan worden verlengd wanneer we bijvoorbeeld stoppen met roken, meer aandacht besteden aan ons lichaamsgewicht enzovoort.

Maar er is meer dan de eigen gezondheid. Een nieuwe trend is dat er ook meer aandacht wordt besteed aan voeding die een duurzaam karakter heeft, waarbij er met andere woorden ook aandacht aan het milieu wordt besteed. Belangrijk daarbij is dat voedingselementen aan het dieet worden toegevoegd die een positieve invloed hebben op het ecosysteem. Kortom komt het neer op minder chemicaliën die lucht en water vervuilen, minder pesticiden, een zuiniger omspringen met water en energie enzovoort.

Syndicatie