Nieuwe kankertest is accurater dan zijn voorgangers

Nieuwe kankertest is accurater dan zijn voorgangers

Goedkoop toestel voor de opsporing van kanker kan strijd tegen gevreesde ziekte in stroomversnelling brengen

We berichtten eerder al over de ontwikkeling van een nieuw toestel bedoeld voor het opsporen van kanker. Het toestelletje (want groot is het niet), dat in een samenwerkingsverband wordt ontwikkeld door de Harvard University en door het Massachusetts Institute of Technology, zou slechts 200 dollar per stuk kosten. Dat betekent dat het ook voor armere landen betaalbaar zou zijn.

De nieuwe kankertest is accurater dan zijn voorgangers, tenminste wanneer we de eerste uitslagen van de tests mogen geloven. Het toestel slaagde er in om kwaadaardige tumoren te ontdekken bij 44 patiënten, die op basis van stukjes weefsel die uit verschillende delen van hun lichaam werden genomen. Bovendien zijn de mogelijkheden van het apparaat waarschijnlijk groter dan we momenteel weten.

 Het goedkoop toestel voor de opsporing van kanker kan ook de strijd tegen gevreesde ziekte in stroomversnelling brengen. Het apparaat kan namelijk niet alleen worden gebruikt voor de diagnose van de ziekte, maar kan ook vaststellen hoe de tumor reageert op de therapie. De resultaten van het onderzoek zijn al meer dan in een uur zichtbaar, wat veel sneller is dan bij andere methoden. Het is mogelijk om het toestel te koppelen aan mobiele telefoons en aan laptop computers.

Syndicatie