Het regelmatig eten van noten reduceert kansen op prostaatkanker fors

Het regelmatig eten van noten reduceert kansen op prostaatkanker fors

Selenium in sommige soorten noten kan kankerrisico’s fors doen dalen

Aan Harvard University doet een uitgebreid team onderzoek naar kanker, zowel naar de bestrijding van de ziekte als naar het voorkomen van kanker. Sommige van de bekomen uitslagen doen de wenkbrauwen fronsen, want ze suggereren feiten waar tot dusver niemand enig idee van had. Vooral wat betreft onze voeding is in de strijd tegen kanker nog een lange weg af te leggen, die strijd staat wat ons dieet betreft eigenlijk nog in de kinderschoenen.

Noten doen de kansen op prostaatkanker fors reduceren, zo stelden de onderzoekers van Harvard University vast. Selenium, aanwezig in sommige soorten noten kan kankerrisico’s fors doen dalen. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek zouden de kansen op prostaatkanker zelfs met de helft terugdringen. Welke noten het meest gezonde effect hebben, moet verder wetenschappelijk onderzoek aantonen.

Naarmate de wetenschap steeds meer vooruitgang boekt, wordt steeds duidelijker dat kanker als ziektebeeld veel ingewikkelder is dan algemeen wordt aangenomen. De bewijzen worden steeds sterker dat elke vorm van kanker anders is en zodoende ook telkens op een andere manier moet aangepakt worden. Maar voorlopig levert de medische wetenschap nog een achterhoedegevecht, in zoverre dat we kanker alleen maar bestrijden.

De volgende stap moet echter de preventie van kanker zijn. Kanker helemaal voorkomen, is uiteraard uitgesloten. Mits het in acht houden van een aantal maatregelen kunnen de kankergevallen drastisch gereduceerd worden. Over een periode van 16 jaar zou het mogelijk zijn om de gevallen van kanker te halveren. De zaken die u daarvoor moet doen of laten, zijn helemaal niet zo zwaar om te doen of laten.

Syndicatie