Bacterie kan klachten bij borstvergroting veroorzaken

Bacterie kan klachten bij borstvergroting veroorzaken

Prolbleem kan relatief makkelijk verholpen worden

Een borstvergroting is in principe een routine-operatie, bij wijze van spreken worden dagelijks dagelijks dergelijke ingrepen bij de vleet gedaan. Maar hoe we het ook draaien of keren, er blijven aan een borstvergroting risico’s verbonden. Een bacterie kan klachten veroorzaken bij vrouwen die een borstvergroting hebben ondergaan. Het goede nieuws is echter dat er ook aan dit probleem een mouw kan gepast worden.

Wanneer de patiënte die een borstvergroting heeft ondergaan klachten heeft maar daarbij geen pijn voelt, kan men denken aan een bacterie pseudomonas. Deze bacterie kan irritatie opwekken rondom de zenuwuiteinden. Een andere zeldzame voorkomende bacterie is de mycobacterium fortuitum. Deze bacterie veroorzaakt slechts roodheid rondom de prothese. Over het algemeen zijn er weinig andere symptomen. De patiënten hebben meestal geen koorts. Bij één op drie patiënten kan men met wat pus aantreffen op de plaats waar de incisie plaats heeft gevonden.
Bij vrijwel elke infectie is de behandeling gelijk. De prothese dient verwijderd te worden om de infectie te kunnen laten genezen. Na 3 maanden kan een nieuwe prothese ingebracht worden. De gewenste afmeting van de borsten is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Wel moet u er rekening mee houden dat borstvergroting vooral de maat en in veel mindere mate de vorm van de borsten beïnvloedt.

Van tevoren bepaalt u samen met de chirurg welke cupmaat de operatie moet opleveren. De chirurg houdt de proporties en de harmonie van het totaalbeeld in het oog en zal u hierover adviseren. De mate van borstvergroting is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de hoeveelheid ruimte, die onder de huid beschikbaar is, een beperkende factor vormen. Een cliënte met weinig borstweefsel en een fijne bouw zal zolang ze jong is nauwelijks loszittende of op te rekken huid rond haar borsten hebben.

In zo'n geval is in eerste instantie slechts een beperkte borstvergroting mogelijk. Na zes maanden tot een jaar is een verdere borstvergroting mogelijk. De huid en de zachte weefsels rond de borsten hebben dan wat kunnen uitrekken, waardoor grotere prothesen kunnen worden gebruikt.

Syndicatie