Volle granen kunnen (misschien) borstkanker helpen voorkomen

Volle granen kunnen (misschien) borstkanker helpen voorkomen

Vezels zijn belangrijk in de strijd tegen borstkanker

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Volle granen kunnen (misschien) borstkanker helpen voorkomen, op voorwaarde dat vrouwen minstens 30 gram aan vezels aan hun dieet toevoegen. Definitieve conclusies daaromtrent kunnen nog niet worden getrokken, maar de meest recente wetenschapelijke ontwikkelingen zijn in dat verband op zijn zachtst gezegd veelbelovend.

Vezels zijn belangrijk in de strijd tegen borstkanker, zo blijkt uit verschillende studies. Volle granen zoals die deel uitmaken van een ontbijt kunnen dus een bepaalde vorm van bescherming bieden. Zeker de combinatie van volle granen met blauwbessen, frambozen en andere bessen mag als zeer gezond worden beschouwd.

Syndicatie