Veelbelovend nieuw medicijn tegen kanker op komst?

Veelbelovend nieuw medicijn tegen kanker op komst?

 
ThromboGenics NV en BioInvent International AB hebben een licentieovereenkomst lopen met Roche voor de ontwikkeling van TB-403, hun gezamenlijk ontwikkeld antilichaam tegen kanker. TB-403 is een innovatief monoklonaal antilichaam dat placentale groeifactor (PlGF) blokkeert, een groeifactor die verantwoordelijk is voor de vorming van nieuwe bloedvaten.
 
Onder de voorwaarden van deze overeenkomst heeft Roche een voorafbetaling aan ThromboGenics en Bioinvent gemaakt van 50 miljoen Euro. Daarenboven kunnen ThromboGenics en BioInvent mogelijk nog tot 450 miljoen Euro ontvangen over de duur van de overeenkomst, gebaseerd op het behalen van een reeks van mijlpalen in de ontwikkeling en commercialisering van verscheidene indicaties.
Ook zijn dubbelcijfer-royalties voorzien op potentiële verkoopscijfers, inbegrepen die van de back-up antilichamen die PlGF remmen. ThromboGenics, dat TB-403 ontdekte, zal 60% en BioInvent 40% van de opbrengsten van de overeenkomst ontvangen.
 
Medicijn zou zowel groei als uitzaaiing van kanker kunnen beperken
 
Roche zal een wereldwijde, exclusieve licentie verkrijgen om TB-403 verder te ontwikkelen en te commercialiseren. ThromboGenics en BioInvent zullen de co-promotie rechten voor dit product behouden in de Benelux, de Baltische staten en in Noord-Europa.
 
Met TB-403 (anti-PlGF) werd de eerste Fase I klinische studie beëindigd. Ook werd recent de goedkeuring ontvangen om een Fase Ib studie met toenemende dosissen te starten. Deze Fase Ib studie wordt momenteel uitgevoerd bij patiënten met kanker in een gevorderd stadium in Denemarken.
 
TB-403 beschikt over het potentieel om een grote stap voorwaarts te betekenen in de behandeling van kanker. Het is een gehumaniseerd monoklonaal antilichaam dat de vorming van nieuwe bloedvaten, nodig voor de groei van solide tumoren, blokkeert. TB-403 beschikt over het potentieel om zowel de groei als de uitzaaiing van kwaadaardige cellen te beperken.

 

Syndicatie