Opgelet: borstvergroting is niet zonder gevaren

Opgelet: borstvergroting is niet zonder gevaren

Bacteries kunnen vervelende neveneffecten veroorzaken

We trappen natuurlijk een open deur in door te stellen dat veel vrouwen niet tevreden zijn met de afmetingen van hun borsten. In de meeste gevallen dromen vrouwen van grotere borsten, maar daarnaast zijn er ook vrouwen die vinden dat ze te grote borsten hebben.

De meest voorkomende infectie bij een borstvergroting is die van de staphylococcus aureus. De borst wordt dan meestal rood en gevoelig. Het is ook mogelijk dat er pus uit de wond komt. De patiënt kan koorts krijgen. De behandeling bestaat uit het tijdelijk verwijderen van de prothese, waarna de pocket uitgewassen kan worden met antibiotica.

Wanneer de bacterie verdwenen is kan een nieuwe prothese in de bestaande pocket ingebracht worden. Dit gebeurt meestal na drie maanden. Als de prothese direct herplaatst wordt nadat de irritatie en infectie verdwenen zijn, is de kans op een nieuwe infectie vrij groot. Het is dan ook niet aan te bevelen om de prothese binnen 3 maanden na het genezen van de infectie, te vervangen door een nieuwe prothese.

Niet elke infectie komt echter voort uit de staphylococcus aureus. Staphylococcus aureus is een veel voorkomende bacterie die bijvoorbeeld aanwezig kan zijn in de tepelkloven. Algemeen wordt aangenomen dat deze bacterie een van de belangrijkste oorzaken is bij het ontstaan vaneen infectie na een borstvergroting. Er zijn echter nog andere factoren die een dergelijke infectie kunnen veroorzaken, zodat waakzaamheid geboden blijft.

Syndicatie