Het drinken van één kop thee per dag kan het risico op darmkanker halveren

Het drinken van één kop thee per dag kan het risico op darmkanker halveren

Witte of groene thee, het maakt niet uit

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter zo dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Het drinken van één kop thee per dag kan het risico op darmkanker halveren, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Oregon State. Dat is niet onbelangrijk, want darmkanker ontpopte zich in de afgelopen jaren toch één van de meest dodelijkste kankers.

Witte of groene thee, het maakt niet uit. Thee bevat antioxidanten die catechines worden genomen. De onderzoekers van Oregon State kwamen tot de conclusie dat deze antioxidanten de groei van kankercellen in ons lichaam afremmen, op de eerste plaats wat darmkanker betreft.