Hou de mobiele telefoon liefst niet te dicht bij het hoofd om risico’s op kanker te reduceren

Hou de mobiele telefoon liefst niet te dicht bij het hoofd om risico’s op kanker te reduceren

Het International Agency for Research on Cancer (IARC) blijft onderzoeken of mobile bellen glioma kan veroorzaken

Het International Agency for Research on Cancer (IARC) heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de mogelijke band tussen mobiel telefoneren en kanker. Daarbij werd met name gekeken naar de link met glioma, een bijzonder kwaadaardige vorm van hersentumor. Veelvuldig gebruik van de mobiele telefoon zou deze vorm van kanker in de hand werken.

Volgens het International Agency for Research on Cancer (IARC) bestaan er geen sluitende bewijzen dat mobiel bellen kanker veroorzaakt. Hou de mobiele telefoon voorzichtigheidshalve niet te dicht bij het hoofd om zo de risico’s op kanker te reduceren, zo luidt het advies van de organisatie.

Het International Agency for Research on Cancer (IARC) blijft onderzoeken of mobile bellen glioma kan veroorzaken, maar in de praktijk blijkt het moeilijk om hier sluitende bewijzen voor te verzamelen. Een dergelijk onderzoek moet steeds over een voldoende lange tijdsperiode uitgevoerd worden. Het onderzoekt focust zich daarbij op de eerste plaats op de werking van de elektromagnetische velden die uitgaan van de mobiele telefoon.