Kunnen kalksupplementen borstkanker bij vrouwen helpen voorkomen?

Kunnen kalksupplementen borstkanker bij vrouwen helpen voorkomen?

Vooral postmenpauzale vrouwen hebben kalksupplementen nodig om een tekort aan kalk te voorkomen

Ons lichaam heeft kalk nodig, waarbij de benodigde hoeveelheden verschillen van persoon naar persoon. Algemeen kan worden aangenomen dat de hoeveelheden kalk met de ouderdom mee oplopen. Dat is logisch ook, want naarmate we ouder worden heeft ons lichaam meer kalk nodig. Oudere mensen zullen daarom vaak behoefte hebben aan kalksupplementen.

Kunnen kalksupplementen borstkanker bij vrouwen helpen voorkomen? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Feit blijft dat vrouwen vaker dan mannen problemen hebben met de hoeveelheid kalk die in het lichaam aanwezig is. Vooral postmenpauzale vrouwen hebben kalksupplementen nodig om een tekort aan kalk te voorkomen.

Kalksupplementen kunnen samen met vitamine D bijvoorbeeld borstkanker helpen voorkomen, zo zou uit sommige studies blijken. Echt duidelijkheid daaromtrent bestaat er echter nog niet, er zijn alleen sterke vermoedens die wijzen op een gunstig effect van kalk bij het voorkomen van kanker. Van een ding zijn we wel zeker: kalk is een onmisbaar onderdeel dat ons lichaam gezond moet helpen houden. Aan een tekort aan kalk moet onmiddellijk via kalksupplementen worden verholpen.

Syndicatie