Kan overdaad aan kaneel kanker veroorzaken?

Kan overdaad aan kaneel kanker veroorzaken?

Medische wereld kan nog geen sluitend antwoord op aantal vragen rond kaneel geven

Kan overdaad aan kaneel kanker veroorzaken? De vraag wordt regelmatig gestemd, maar een duidelijk eensluidend antwoord is er nog niet op geformuleerd. De medische wereld kan met andere woorden nog geen sluitend antwoord op aantal vragen rond kaneel geven. We kennen kaneel uiteraard op de eerste plaats als een specerij of voedingssupplement.

De belangrijkste toepassing van kaneel is die van zoetmaker in een aantal gerechten. Vanwege een paar werkzame bestanddelen die deze specerij worden kaneel echter ook medische werking toegedicht. Maar over het medisch karakter van kaneel is echter nog te weinig bekend om er veel over te zeggen. Bovendien blijft het vermoeden dat kaneel mogelijk kanker kan veroorzaken aanwezig.

Dat vermoeden wordt ingegeven door de aanwezigheid van een tweetal stoffen die mogelijk betrokken kunnen zijn bij het ontstaan van kanker. Het betreft meer bepaald coumarine en safrol, waarvan de rol nog niet helemaal duidelijk is. We zouden in geen gevallen overdrijven wat het kankergevaar betreft. Kaneel blijft lekker en (waarschijnlijk) gezond, maar dan wel in beperkte hoeveelheden.

Syndicatie