21 orgasmes per maand kunnen kansen op prostaatkanker sterk reduceren

21 orgasmes per maand kunnen kansen op prostaatkanker sterk reduceren

Veelvuldige ejaculatie is zeker niet slecht voor de gezondheid

Prostaatkanker blijft een gevreesde doodsoorzaak bij mannen. De ziekte slaat in veel gevallen razendsnel toe, waarbij dus het stellen van de diagnose en het overlijden vaak maar enkele weken liggen. Een gewaarschuwd man is er daarom twee waard en laat zich regelmatig onderzoeken op prostaatkanker. Maar ook dat onderzoek geeft geen waterdichte garanties, in sommige medische milieus worden zelfs vragen gesteld bij het nut van regelmatig onderzoek.

 Toch mogen mannen zich niet te snel laten ontmoedigen. Prostaatkanker hoeft niet noodzakelijk dodelijk te zijn, zeker niet wanneer de aandoening in een relatief vroeg stadium wordt gedetecteerd. Wanneer het nog niet tot uitzaaiing is gekomen, blijft genezing mogelijk. Belangrijk is om de moed niet in de schoenen te laten zinken, steeds meer gevallen van prostaatkanker blijken bestrijdbaar.

 Maar kan prostaatkanker ook worden voorkomen? Steeds meer medische studies wijzen uit het regelmatig klaarkomen van mannen een beschermend effect kan hebben. Het achterliggend idee is eigenlijk heel eenvoudig: door frequente ejaculaties wordt tijdig vuil uit de prostaat verwijderd.

 21 orgasmes per maand kunnen kansen op prostaatkanker sterk reduceren, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Verschillende studies tonen aan veelvuldige ejaculatie verspreid over vele jaren zeker niet slecht is voor de gezondheid, wel integendeel. In de Verenigde Staten werd een doelgroep van 29.000 mannen, variërend in leeftijd van 46 tot 81 jaar, onderzocht, waarbij ook werd gevraagd naar hun sexueel gedrag.

 Researchers van het National Cancer Institute analyseerden de resultaten van het onderzoek en kwamen tot de conclusie dat de kansen op prostaatkanker groter waren bij mannen die 7 keer of minder klaarkwamen dan bij de groep die 21 orgasmes per week beleefden. Een mogelijk bijkomende reden zou kunnen zijn dat het orgasme de stress reduceert, waardoor het potentieel van schadelijke stoffen die kanker kunnen veroorzaken gelimiteerd wordt.

 

Syndicatie